dimecres, 29 de juny del 2011

Primera novetat pel curs 2011-2012: EL COMPOSTADOR


Tot i que ja havíem penjat el cartell de VACANCES al bloc de l'hort, no ens deixen marxar. Avui mateix ens han portat el compostador que havíem demanat al Consell Comarcal per a què ens poguem fer nosaltres mateixos el compost per a l'hort.

Si algú es vol començar a informar, podeu llegir la següent guia elaborada pel Consell Comarcal del Baix Empordà.

divendres, 10 de juny del 2011

Patates

Ja hem collit les patates. La de la foto en va ser la llavor i en només 12 setmanes n'hem collit més de 3 quilos! És increïble com es multipliquen!

dimecres, 8 de juny del 2011

Nova aromàtica a l'hort: ESTÈVIA

A partir d'avui tenim una nova planta aromàtica a l'hort. L'estèvia.


La Stevia rebaudiana és una planta que regula el sucre de la sang, redueix la pressió arterial i regula l'aparell digestiu en general. També actua favorablement en moltes persones amb ansietat, redueix greix i és diürètica. Una altra aplicació de l'estèvia són les gàrgares bucals amb una infusió de la mateixa. S'ha observat un efecte similar a altres antisèptics químics com la clorhexidina, que actua com a preventiu de les caries bucals. Destaquen els efectes que té per a la qualitat de vida dels diabètics, els quals es poden beneficiar de les propietats reguladores dels nivells de sucre a la sang que aporta la ingestió de fulles tendres de la Stevia.

Els estudis mèdics constaten que el principi actiu de la planta indueix a les cèl·lules beta del pàncrees a produir per elles mateixes quantitats importants d'insulina, el qual contribueix a reduir la glucosa en sang que és la causa de la diabetis mellitus. (Font: viquipèdia)

dimarts, 7 de juny del 2011

A punt per a la collita!

Així és com estava l'hort avui mateix, ple de fruits a punt de collir. El proper dijous podrem fer una paradeta molt variada. Us hi esperem a tots!

dimecres, 1 de juny del 2011

Plagues a l'hort

Tot i que ara mateix tenim un hort fantàstic, ple d'esbergínies, pebrots, tomàquets, pastanagues, carbassons, cogombres, enciams, ravenets que ben aviat estaran llestos per a collir, tenim també les primeres plagues que cal combatre.

Els àpits tenen les fulles que tenen taques blanques. El que fem és anar traient aquestes fulles per a què no s'escampi per la resta de la planta. Ara també les mosquetes blanques s'hi han instal·lat. Provarem de fer-les fora amb infusió de ceba.

I a les mongetes tendres hi tenim pugó negre. Hi hem tirat purí d'ortiga no tan diluït com quan volem que serveixi només per activar el compost. L'hem posat en la proporció 1/5 a veure si funciona.

Purí d'ortigues

Ja tenim a punt la nostra primera producció de purí d'ortigues. De fet no és gaire agradable preparar-lo però ja que ens hi posem,  en preparem força, l'envasem, l'etiquetem  i així el podem vendre.