dimecres, 13 d’abril del 2011

Purí d'ortigues


Aquesta primavera hem començat a preparar els nostres remeis naturals per a l'hort. El primer ha sigut el purí d'ortigues. Hem seguit la fòrmula que hem trobar repetides vegades a internet:

1Kg d'ortigues per cada 10 litres d'aigua de pluja. Com que teníem 500g d'ortigues, hem fet la proporció i per tant hem fet servir 5 litres d'aigua.

Ho hem posat tot plegat en un cubell amb tapa i l'hem deixat en un racó del pati (amagat darrere les faveres). Cada dia a l'hora del pati, un alumnes de 5è s'encarrega de remenar-lo durant  5 minuts. D'aquí a uns dies ja el tindrem llest i el podrem guardar en petits pots de vidre.

Per què serà que s'anomena purí d'ortigues? Fa una pudor que no es pot remenar sense tapar-nos el nas!

Pastanagues


Una de les hortalisses més dedicades a l'hora de sembrar-les són les pastanagues. La llavor és molt petita i delicada i no es planta a sota terra. Per això s'ha de procurar que estigui sempre ben humida per tal que germini i aconsegueixi arrelar. Fins aquest moment haurem de regar cada dia amb la regadora tota la zona on estan sembrades (i si fa molta calor un parell de vegades). Esperem veure ben aviat les del nostre hort com les de la foto!

dilluns, 11 d’abril del 2011

Seguiment del creixement de les hortalisses

El trimestre passat van ser els nois i noies de 5è els encarregats d'anar fent fotos cada setmana a les hortalisses per a observar-ne els creixement. Aquest trimestre se n'encarregaran els nens i nenes de 3r.

Per començar avui hem posat les etiquetes a l'hort just al costat de la planta de la que la farem el seguiment així no ens equivocarem. Aquí els teniu cadascú amb la planta adjudicada.

Reguem l'hort


Acabem de plantar l'hort per a la primavera i ha coincidit amb aquests dies de tanta calor. En Joan ens ha recomanat que reguem una mica el planter cada dia per assegurar-nos que queda ben arrelat al terra. Amb l'ajuda de les mànegues i una regadora aconseguim no deixar cap planta sense l'aigua que necessita.

Els encarregats d'aquesta feina són els nens i nenes de 3r.

dimecres, 6 d’abril del 2011

Planters Casas

Ja han passat cinc mesos des que vam plantar l'hort per primera vegada i els nostres amics de Planters Casas no ens han oblidat i altra vegada han tornat a col·laborar amb nosaltres regalant-nos el planter ecològic per aquesta primavera.

.

Associació El Trampolí



El nostre agraïment des d'aquest blog per a en Joan, de l'Associació El Trampolí que ens va proporcionar la terra per a les jardineres de les maduixeres. Mireu-les que boniques que han quedat!



Gràcies Associació El Trampolí!

Plantem les hortalisses de primavera



En aquesta ocasió han sigut els nens i nenes de 3r els encarregats de plantar les hortalisses de primavera.

Primer hem tornar les mànegues al seu lloc (les havíem apartat per a preparar les parades) i hem plantat les parades seguint la rotació que marca en Gaspar Caballero. Hem plantat enciams, porros, àpits, carbassons, cogombres, pebrots, albergínies, tomàquets i maduixeres.

Ens queden pendents les pastanagues i les mongetes tendres. Durant uns dies haurem de vigilar que estigui humit per a que quedi el planter ben arrelat i comenci a créixer.

Encara ens queden plantades les faves i els pèsols de l'hivern que ja tenen tavelles però que encara s'estan omplint. Les faves molt plenes de pulgó però en Joan ens ha dit que la planta està molt gran i maca i que de moment no cal fer-hi res.

TAmbé

diumenge, 3 d’abril del 2011

Els pares ens ajuden

El dissabte van venir a l'escola alguns pares per a preparar les parades per a tornar a plantar. No van poder fer massa feina, però, perquè el terra era molt moll.

El que sí van poder fer va ser una jardinera molt llarga per a plantar les maduixes.