diumenge, 28 de novembre del 2010

Jornada de portes obertes



El divendres passat vam celebrar la Jornada de Portes Obertes de l'hort que va servir per a "presentar-lo en societat". Ens vam trobar a l'hort tots els nens i nenes de l'escola, els mestres, les mestres i tots els pares i mares que van voler venir a compartir amb nosaltres aquest jornada.

Durant l'acte el Sr. Ferran va fer un petit parlament explicant una mica la història de l'hort i agraïnt la seva col·laboració a tothom, especialment en Joan Granados, a qui se  li va fer entregar d'un diploma en nom de l'escola.

Moltes gràcies a tots i a totes els presents! Ara a esperar que creixin les hortalisses!

dimecres, 24 de novembre del 2010

Hem comprat una regadora!


Tot i que tenim instal·lat un fantàstic sistema de rec gota a gota, sembla ser que a les hortalisses de la família de les crucíferes els agrada que també se'ls regui per sobre. Ara ja ho podrem fer i així les tindrem ben contentes!

Pertanyen a aquesta família les cols, els bròquils, els naps i els raves.

dilluns, 22 de novembre del 2010

Concurs

Quantes fruites, verdures, hortalisses i menjar divers podeu identificar? Entre tots els participants sortejarem el PRIMER ENCIAM que collim del nostre hort. Animeu-vos! (Només una participació per família)


Ens ataquen!

HI ha algú que té molta gana i se'ns menja els espinacs i altres fulles de l'hort. Aquí en teniu la prova.


Qui deu ser? L'haurem de fer fora?

Hem parlat amb en Joan i ens ha dit que de moment no ens hem de preocupar que és normal que alguns animalons se'ns mengin algunes fulles. Estarem a l'aguait!

Fora herbes!

Avui els nens i nenes de 3r han estat traient les males herbes de l'hort per a deixar-lo ben bonic per al divendres i han escampat una mica més de la palla que ens havia sobrat.


dissabte, 20 de novembre del 2010

Jornada de portes obertes


El proper divendres 26 de novembre a 3/4 de 5 de la tarda obrirem les portes de l'escola per a què tots els pares i mares, avis i iaies, i família en general que ho desitgi pugui venir a visitar el nostre hort.

Sereu tots i totes molt benvinguts i benvingudes!

Organitzem les tasques (II)

Una altra de les feines que vam consideram importants de fer era etiquetar les hortalisses i plantes aromàtiques per aprendre a identificar-les. D'aquesta feina se n'han encarregat a la classe de 5è.



I una altra feina que també és responsabilitat de la classe de 5è és fer el seguiment fotogràfic del creixement de les plantes. Cada alumne ha escollit una planta concreta i una vegada a la setmana li fa una foto. Així podrem veure i comparar el creixement de les diferents hortalisses.

Què en farem de les hortalisses que collim de l'hort? Vam decidir que quan sigui el moment de collir, una vegada a la setmana farem una petita paradeta per vendre les nostres pròpies hortalisses. Serà feina dels nois i noies de 6è portar la comptabilitat de l'hort.

Portaran una llibreta de comptabilitat on anotaran les despeses (moltes fins ara) i els ingressos (que esperem que també siguin força). Serà un exemple d'una mini-empresa i podran veure l'esforç que costa engegar i mantenir un negoci.

Organitzem les tasques (I)

Fa dies que no teníeu notícies de l'hort però això no vol dir que no hi haguem estat treballant.
Ja ens hem reunit els mestres per organitzar les tasques que haurem de fer.

De moment ja us podem dir que de regar ens n'encarregarem els mestres. De fet consisteix en obrir l'aixeta general quan arribem al matí i tancar-la a les cinc. La feina es fa sola però degut a l'excés de pressió i per evitar accidents amb les mànegues com ens va passar el dia que vam muntar-les, hem considerat que millor que ens n'encarreguéssim nosaltres.

Treure les herbes? Les treurem quan faci falta, una vegada cada curs. Començaran els nois i noies de 3r, seguiran els de 4t, els de 5è i els de 6è i tornarem a començar. Hem penjat una graella per tenir sempre controlat a qui li tocarà.

De fet, ja fa prop d'un mes que està plantat l'hort i ara comencem a tenir algunes herbes. Però sobre tot on n'han sortit més és al camí de palla. Que males herbes no són, són llavors de la palla que han trobat un bon lloc per créixer i han decidit quedar-se al nostre hort. Ja ens sap greu, però les haurem de treure. En deixarem però algunes en algun raconet per a què creixin i tenir també cereals a l'hort.

Visita dels nens i nenes de 1r i 2n


Els nens i nenes de 1r i 2n havien sentit a parlar molt de l'hort que havíem fet i van decidir venir-nos a fer una visita. L'Eli els va explicar què havíem fet per aconseguir tenir un hort tan bonic.

dimarts, 2 de novembre del 2010

Plantem les hortalisses



Avui a les 5 ha tornat en Joan per ensenyar-nos com havíem de plantar les hortalisses i déu-n'hi-do les que hem plantat. Tenim les parades gairebé plenes. Hem plantat enciams de diverses classes, bledes, espinacs, espàrrecs, remolatxa, cols, cebes i hem sembrat ravanets i pèsols. Encara ens falten les faves i els alls.

Ho hem fet seguint les instruccions del llibre d'en Gaspar per decidir on havíem de plantar cada hortalissa i també les distàncies que havíem de deixar entre elles perquè tinguin prou espai per créixer. Per això hem fet servir el regle que ens ha fet el pare de l'Alba de 6è. Moltes gràcies Albert!

Per acabar hem obert les aixetes per a regar les hortalisses que acabàvem de plantar. Haurem d'anar alerta amb la pressió de l'aigua perquè no ens faci malbé totes les mànegues! (Avui se'ns n'han trencat dues que literalment han sortit disparades).

Ara ja tenim l'hort engegat. Ens caldrà ara pensar com ens organitzem per regar-lo, treure herbes, fer fotos periòdicament per veure els canvis que es van produïnt... i altres feinetes que de ben segur se'ns acudiran.

Planters Casas


Des del nostre bloc volem agraïr a Planters Casas de Palafolls la seva  gentilesa per haver aportat desinteressadament el planter ecològic necessari per iniciar el nostre projecte de l'hort a l'escola.

Plantem les plantes aromàtiques

Els nens i nenes de Cicle Mitjà s'han encarregat de plantar les plantes aromàtiques. Aquí els teniu en plena acció...